Vinka, eli Yacatis Vildaste Vinja, on mainio tanskalais-ruotsalainen pihakoiraneiti. Maanantaina Vinka todettiin ultrassa tiineeksi. Päätimme jakaa odotus- ja pentuajan kuulumiset kaikille kiinnostuneille tässä osoitteessa.

Vinka on ihmisystävällinen ja rauhallinen perhekoira, jolta löytyy myös aimo annos työkoiran mentaliteettia. Se on Suomen toisen rotuunotetun pihakoiran, Jenin, tytär. Jenin geeniperimää lienee itsenäisyys - ja itsepäisyyswink. Kotioloissa Vinka on mitä kuuliaisin nappisilmä, joka viihtyy sylissä ja omaa uskomattomat unenlahjat. Pihalla vapaana ollessaan se ryhtyy töihin: nuohoaa ojat ja puskat myyrien toivossa, vahtii väsymättä oravia, ilmoittaa pihapiirin lähistön epäilyttävistä liikkujista ja ajaa kissat niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Se on ylpeä saadessaan olla laumalle hyödyksismiley. Se tykkää työskennellä myös agilityradalla. Vinka valittiinkin Pihakoirayhdistyksen toimesta vuoden 2011 agilitytulokkaaksi! Sitä ohjaa 13 v tyttäremme ja yhteistyö on loistavaa.

Koirakavereiden suhteen Vinka on valikoiva. Uusiin tuttavuuksiin se suhtautuu viileän epäilevästi ja näyttää herkästi kaapin paikan, jos vieras koira väen vängällä pyrkii juttusille. Rauhassa kun tutustutaan, niin Vinka kyllä kelpuuttaa uudetkin koirakaverit porukkaan mukaan.  Vinka on kotona ainoa koira kahden aikuisen ja kahden teini-ikäisen ihmisen taloudessa. Ja on meillä kaksi kaniakin, mutta ne eivät innostu Vinkan takaa-ajoleikeistä. Siispä ne asuvat portin takana omassa huoneessaan koiralta rauhassa.